сряда, 2 февруари 2011 г.

Кой е създал първия вибратор?


За тези които не знаят дилдото или вибраторът (вибриращо дилдо) е сексуално устройство, наподобяващо напълно или частично мъжкият пенис по форма и размер. В зависимост от предназначението си, вибраторите най-общо се делят на два вида анални и вагинални, като често пъти двата вида се припокриват. Тези т.н. устройства, се използват от хора от всички полове и сексуални ориентации, за мастурбация или други сексуални действия. Произходът на думата „Дилдо” е неясен. Една от теориите е, че в основата му е думата „Dory” англ.- колче, пъхнато в дупка, към което са били завързвни лодките в миналото.Друга версия е, че името си дилдото носи остров Dildo, намиращ се в Канада. Според трето предположение, названието идва от италиански език „Diletto” ит.- „За радост”.

Според Оксфордския англйски речник, коренът на думата идва от персийски „Dil Doul” в превод “малък пенис”.

За първи път думата „дилдо” се споменава писмено през 1593 г.

Естествено тя е използвана в определени страни по света. В други пък е заменена с местни вариации.

В Русия е „фаллоимитатор”, в Гърция „olisbos”, в испанския думата е „consolador”, а на хинди „harshildo”.

Дилдата под една или друга форма са били използвани от древни времена. Хората в миналото, са изпитвали сексуално желание и когато не са успявали да правят секс по между си, са се самозадоволявали.

Артефакти, наподобяващи нещо като палки или тояги, най-вероятно са били използвани за сексуални цели. Въпреки, това археолозите се колебаят и не се наемат с твърдението, че откриват „древни секс играчки”.

Най-старият вибратор/дилдо в света, е 20 см. каменен фалос от горния период на палеолита (преди около 30 хил. години), намерен в пещера до гр. Улм, Германия. Според археолозите, „секс играчките” са били познати на древните египтяни от преди 2500 г., както и на древните гърци и индийци, като често са били изобразявани в изкуството на тези народи. Намерени са глинени или порцеланови вази и съдове, с изображения на мъжки полови органи. В древноста, първите вибратори/дилда, са били правени от камъни, катран, дърво и др. материали, които е можело да бъдат добре оформени и достатъчно здрави за лесно проникване. Китайските жени през XV век, са използвали дилда направени от лакирано дърво с текстурирани повърхности.

Първият не механичен вибратор, е създаден опрез 1869г. от Джордж Тейлър и е имал задачата, да се пребори с женската истерия.

С напредването на човечетсвото вариациите за форми, материали и размери са се увеличили многократно.

През 40-те години на XX век, се произвеждат вибратори от дърво и стомана, но те така и не добиват популярност, поради своята твърдина и неудобство при използването им.

За пионер в производството и разпространението на съвременните вибратори се смята Тед Марч- бивш артист вентрилоквист от Калифорния, САЩ. Той е убеден, че може да се изкарат добри пари от сексуалния ентусиазъм на младите хора. И така през 1966 г., на пазара се появяват първите каучукови вибратори и секс играчки. Само за 10 години от основаването си, фабриката на г-н Марч продава над 5 милиона вибратора.

В наши дни, освен в естествени и причудливи форми, секс играчки се произвеждат от всякакви материали като, латекс, силикон, хром, метал, PVC дори злато и скъпоценни камъни. Връх на индустрията са продуктите направени от „Real skin” (кибер кожа), материал наподобяващ напълно човешката плът.

Съвременни вибратори можете да намерите ТУК.

Съвременни дилда можете да откриете ТУК.






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Flamingo Ads

Related Posts with Thumbnails

Flamingo Ads