петък, 4 февруари 2011 г.

10 Факти за тийнейджъри и ППБ


  1. Деветнадесет милиона нови случаи на заразяване STI настъпва всяка година, почти половината от тях сред младите хора на възраст 15 до 24.

  2. 10 000 тийнейджъри са заразени с полово предавани инфекции на ден, един на всеки осем секунди!

  3. Един на всеки четири сексуално активните тийнейджъри има STI, и един от всеки двама сексуално активните младежи ще се свие един STI от 25-годишна възраст.През 2006 г., юноши и млади хора 13-29 години отчита най-голям процент от новите случаи на заразяване с ХИВ (34%), отколкото всяка друга възрастова група.

  4. Афро-американски млади хора са непропорционално засегнати от ХИВ инфекция, които представляват 60% от ХИВ / СПИН диагнози при 13-24 годишните в 2006 година.

  5. Приблизително един от всеки пет американци имат генитален херпес инфекция, и до 90% от тях не го знаят.

  6. Тийнейджърите са по-податливи на човешки папиломен вирус (HPV). Размер на инфекция HPV при тийнейджърите може да бъде по-висока от 40%, докато при възрастното население, процентът е по-малко от 15%.

  7. Тийнейджъри са по-склонни да развиват предракови образувания в резултат на инфекция с HPV, а тези израстъци по-вероятно да се превърне в инвазивна рак.

  8. от големите юноши анкетираните неправилно смятат, че противозачатъчните хапчета "и" изстрел "предпазване от полово предавани инфекции и ХИВ.

  9. Някои млади хора, включително и тези, които са имали въздържание образование, помислете за устни и анален секс, за да се употребява поведение и не осъзнават това поведение представлява риск за предаване STI.

  10. Въпреки, че младежите са изложени на повишен риск за придобиване на полово предаваните инфекции, само 1 / 3 от сексуално активна възраст тийнейджъри 15-17, и 1 / 2 от сексуално активните възрастни млада възраст 18-24 казват, че са били изследвани за полово предавани болести.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Flamingo Ads

Related Posts with Thumbnails

Flamingo Ads