четвъртък, 28 октомври 2010 г.

Три тези за добър сексуален живот

Вместо да търсите кофеин, морфин или други “–ини”, доверете се на ласките с желан партньор и по този начин ще можете да повишите и нивото на окситоцин, който има психологическият и физиологичен ефект за създаване на добър сън. Самият допир да друг човек има успокояващ ефект, а е доказано че близкият контакт понижава нивата на кортизола – хормона на стреса. А колко по – голям ефект ще има ако ви докосва любима? Ако сте от групата на чувствителните и чувствените, просто неизбежно е, да се стремите да водите по – качествен живот, да имате по – еротичен “изказ” на чара, на близостта и нежността, а това всъщност покачва и нивото на емоционалната ви интелигентност, което предполага човек да е в хармония със себе си и своите очаквания, желания, копнежи, с една дума привличате щастието.

Всеизвестна истина е, че стресът и вредните навици при храненето оказват съществено влияние върху сексуалното желание и функция – редуцирането на нивата на тестостерона и намаляването на либидото, например се предизвикват от употребата на нездравословните мазнини, а ако се понижат стойностите на лошия холестерол, желанието се възвръща относително бързо.

Представяме ви една част от естествените афродизиаци, за които човечеството има и пази знания от дълго време:

Нар

Плодът съдържа веществото пиперидин, което най-вероятно е отговорно за въздуждащото действие. В гръцката античност този плод е бил считан за любовно лекарство.

Овес

Зеленият овес е доказан естествен афродизиак.

Жен-шен

Подобрява силата, издръжливостта и концентрацията.

Цинк

Съдържа се в стридите, използван е още по времето на Казанова.

Мака

Това е натурална виагра от Перу. Усилва сексуалната мощ, като за разлика от виаграта няма вредни странични ефекти. Ядливият корен, който прилича на репичка, е богат на аминокиселини, особено тези, които са медиатори на доброто настроение.

Пчелно млечице и цветен прашец

Прашецът, събиран от пчелите, влияе позитивно на сексуалния живот. Изследвания показват, че при смесване на ферментирал прашец и пчелно млечице либидото се покачва значително.



www.sexnature.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Flamingo Ads

Related Posts with Thumbnails

Flamingo Ads