четвъртък, 23 септември 2010 г.

Секс на средна възраст


Кой е казал, че с навлизането в критическата възраст и сексът е в криза? Промените, които настъпват в тялото ви, не бива да ви отказват от секса, както и не бива да да считате секса за неприемлив, само защото сте на средна възраст.
Секс на средна възраст
Битува схващането, че сексът на средна възраст е нещо неприлично, необичайно и дори забранено. За секса обаче няма пределна възраст. Той умира тогава, когато умре желанието ви за него и интереса към партньора ви. През целия ви живот сексът зависи от качеството на отношенията с половинката ви. Разбира се, сексът надали ще бъде толкова бурен и толкова на често, както на младини, но това не е достатъчно основание да се откажете от него. Има случаи на 90-годишни двойки, които все още не са изгубили желанието си за интимна близост. Пораженията на възрастта върху сексуалността ви са сравнително лесно поправими, стига да искате да запазите нормалната си сексуална активност.

Менопаузата е свързана Секс на средна възрастс намалени количества естроген и прогестерон. Тестостенорът също намалява почти наполовина, което може да е причината да изгубите желание за секс. Има вероятност обаче нивото на тестостерона да не се промени особено много и, тъй като вече не му влияят другите женски хормони в периода на менопауза, е твърде вероятно сексуалното ви желание да се увеличи.

Намаленото количество естроген води и до намалена чувствителност на кожата, така че е добре да осведомите вашия партньор за тази „екстра“ на менаопаузата. Липсата на естроген води и до вагинална сухота , съответно и до болезнен секс . За да се справите с този проблем, практикувайте упражненията за тазовото дъно и тези на Кегел. Използването на лубриканти , а също и запазването на нормална сексуална активност са също ефективни средства за подпомагане на вагиналното овлажняване. Когато става въпрос за секса на средна възраст и евентуалната липса на желание, помислете върху максимата „Колкото повече, толкова повече!“ или иначе казано - „с яденето идва апетитът“. Всъщност дори мастурбацията е способна да засили удоволствието от истинския секс, тъй като повишава нивото на хормоните, отговарящи за сексуалното удоволствие, и стимулира вагиналното овлажняване. При мъжете мастурбацията , както и оралният секс засилват еректилната реакция. Според проведени анкети е установено, че с напредването на възрастта двойките се отдават все повече на орален секс. Той не само събужда сексуалната ви желание, но и задържа възбудата ви по-дълго време. В краен случай винаги може да отскочите до най-близката аптека за секс хапче за вас и за вашата половинка .
Секс на средна възраст
Ако липсата на сексуално желание и продължителна възбуда се дължи само на хормонален дисбаланс, то лесно може да решите този проблем с хормонална терапия. Сещате ли се за Саманта от втората част на филма „Сексът и градът“. С нейната забележителна колекция от всякакви хормонални лекарства и нестихващо сексуално желание, Саманта е доказателството, че сексът не познава граници, особено възрастови.

ВърхСекс на средна възрасту сексуалността ви влияят и много други фактори, освен нарушеният хормонален баланс. Стресът от работа, недостатъчното сън, приемането на хормони или друг вид лекарства могат да унищожат и малкото ви останало желание за секс. А съпътстващите определена възрастова граница заболявания са може би най-големият противник на секса. Но какво като сте на 50, ако се чувствате на 20! Ако сте физически здрави и все още виждате един привлекателен за вас мъж в лицето на партньора си, ако оргазмът ви освобождава от натрупаното напрежение, ако изпитвате наслада от секса, който ви кара да се чувствате по-спокойни, щастливи и млади, то няма защо да се отказвате от него само, защото сте вече на възраст.

Сексът на средна възраст си има и своите предимства. Вече не се налага да мислите за предпазване от нежелана бременност, а и според редица изследвания с напредването на възрастта оргазмът дори може да е по-хубав и силен. Някои жени на средна възраст с облекчение споделят, че вече могат дори да изпреварят мъжете си в сексуално отношение, тъй като досега винаги партньорите им са били инициатори.

За някои възрастни двойки сексът се превръща в излишен . Те с удоволствие се отдават на ласки, целувки, гушкане в леглото и се разхождат хванати за ръка като току-що влюбени птички. И това им е напълно достатъчно, за да се чувстват щастливи.
www.intimno.rozali.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Flamingo Ads

Related Posts with Thumbnails

Flamingo Ads