събота, 18 септември 2010 г.

Аналният секс може да бъде опасен!


Аналният секс, колкото и приятен и лесен за правене да е, или да изглежда, всъщност не е безопасен и рисковете от редовното му практикуване са много. Какво трябва да знаете, ако решите да го практикувате:

-Анусът е орган, чието отваряне и затваряне се конролира от външен и вътрешен сфинктер. Тъй като сфинктерът е мускул, той като всеки друг мускул се поддава на промени-стягане, уголемяване, отпускане и т.н. Продължителното практикуване на анален секс отпуска аналната мускулатура. Променя се и кръвоснабдяването й. Затова хората, които редовно правят анален секс задължително трябва поне по 10 минути на ден да стягат и отпускат ануса си, за да бъде той тонизиран и да не се увреди трайно. Имайте предвид, че отпускането подлежи на хирургична корекция, която е много по-сложна, отколкото 10 минутни упражнения на ден.

-Вече има твърдения, че аналният секс предизвиква рак на дебелото черво, най-вече в областта на ректума. Според американско проучване, през последните 30 години случаите на рак на дебелото черво при мъжете в САЩ са нарастнали със 160%! Важно е да се знае, че предполагаем виновник за тази статистика е човешкият папилома вирус, същият който предизвиква рак на шийката на матката при жените.

-Бактериалните инфекции и СПИН се предават много по-лесно при анален секс.

-Намаленият тонус на аналната мусуклатура води до т.н. анално зеене, при което анусът придобива форма, подобна на дамски срамни устни. Възможен е също и пролапс на дебелото черво, което на прост език ще рече провисване.

-Аналният секс може да доведе до невъзможност за контрол при дефекация-спонтанни изхождания!

-Аналният секс може да доведе до хемориди, анални фисури/болезнени незаздравяващи сцепвания/, а понякога до пробив в стената на дебелото черво, което е животозастрашаващо състояние, изискващо бърза медицинска намеса.

Как да избегнете всичко това?

Спазвайте някои правила:

-Винаги използвайте презерватив. Ако нямате под ръка, а ви се прави анален секс, спомнете си за бактериите, СПИН и човешкия папилома вирус.

-Аналният секс задължително се прави с лубриканти. Използвайте такива на силиконова основа и никога кремове и други мазни продукти, които повреждат латекса, в това число и презервативите. Не правете анален секс без лубриканти!

-Правете упражнения. От доста време съществува метод, чрез който ще запазите добрия тонус на мускулите в таза-практикуването на упражненията наречени метод Кегел (Kegel). Това е система от упражнения подпомагащи свиването и мускулния тонус на мускулите на вагината, уретрата и ануса. Упражненията са лесни и не изискват специални техники и умения. Необходимо е да се научите да свивате и отпускате тези мускули.


Самото упражнение представлява следното:

* Стегнете мускулите
* Пребройте до 5
* Отпуснете мускулите
* Повторете упражнението 10 пъти

Правете Кегел по няколко пъти на ден. Когато мускулите заякнат, можете да увеличите дължината и честотата на упражненията – до 8-10 пъти на ден. Важно е да не забравяте да ги правите – можете да се улесните, ако ги асоциирате с някоя друга регулярна дейност.
източник:www.gay1000.net
публикувал: Мария

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Flamingo Ads

Related Posts with Thumbnails

Flamingo Ads