понеделник, 30 август 2010 г.

Поддържайте простатата си в добро здраве


Простатата е жлеза от мъжката репродуктивна система и е отговорна за производството на семенната течност, която съставлява спермата.


Простатата се намира между пикочния мехур и основата на таза. Зад простатата се намира правото черво. Обикновено има форма и големина на кестен и тежи около 20 грама. Простатата обвива началото на пикочния канал (уретра) и се състои от многобройни жлези, богата на кръвоносни съдове съединителна тъкан и мускулната тъкан. Простатата е обвита от здрава ,състояща се от съединителна тъкан обвивка.


Функция
Основната функция на простатата е секреторна. Тази функция започва да се осъществява за първи път по време на пубертета, когато под действието на тестостерона (мъжкият полов хормон), простатата става функционално активна.


Секретът на простатата е млечнобяло-мътен ,много рядък и леко кисел. Секретът е богат на ензими. Ензимите са белтъци с много важни функции. Някои от ензимите ,съдържащи се в простатния секрет са : кисела простата-фосфатаза и PSA (простата-специфичен антиген), който втечнява спермата.


Друго важно вещество, което се съдържа в простатния секрет, е сперминът. Неговата функция е да защитава ДНК на сперматозоидите.Сперминът придава специфичната миризма на спермата.

секс магазини фламинго, sex shop flamingo, dildo, anal


Простатният секрет представлява 20-30% от спермата и е важен за правилното функциониране на сперматозоидите, както и за потентноста на мъжа.


Хранене
Приемайте с храната достатъчно баластни вещества. Към това принадлежат пълнозърнестите брашна, плодовете и зеленчуците и достатъчното количество течности (около 1-2 литра минерална вода дневно). По възможност избягвайте животинските мазнини и прекомерната употреба на алкохол. Поддържайте простатата си в добро здраве

Простатни масажи
Масажът на простата освен че носи удоволствие е изключително полезен при профилактика . Но ако страдате от остър простатит и аденом на простата, не се препоръчва, понеже може да се увеличи нарастването на аденома.

Масажът на простата е изключително важен. Тъй като води до възбуда, не бива да се пристрастявате. Препоръчваме използването на простатни масажьори. Не забравяйте, че лубрикантите (смазващите гелове и кремове) трябва да бъдат качествени. Не купувайте силно разредените смазки, заради тяхната цена. Те могат да доведат до претриване и болезненост. Използвайте водоразтворими или силиконови лубриканти. Простатни масажори има само в някои секс магазини.


Физическа активност
Погрижете се ежедневно да извършвате поне леки физически усилия, например разходки на чист въздух. Избягвайте продължителното заседяване.

Обърнете внимание на ранните сигнали на тялото
Напр.: трудностите при започване на уриниране или неотложните позиви за уриниране (възпаление) са сигнал за неотложна консултация със специалист.

След 45 год.възраст веднъж в годината провеждайте профилактичен преглед. Тези изследвания са безболезнени.

www.ero-market.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Flamingo Ads

Related Posts with Thumbnails

Flamingo Ads