петък, 20 август 2010 г.

Лек за женската истерия - вибратор


Всички съвременни понятия и изобретения, свързани със сексуалната сфера, си имат своя предшественик и първообраз.

И така, как е било в началото?

Най-древният имитатор на фалос?

Намерен е от археолози в пакистанския град Харапа. Бил е направен преди повече от 4 000 години.

Известно е, че в Древна Гърция, Рим и Индия са били широко използвани изкуствените фалоси.

Първият вибратор?

Естествено, че не е бил „механичен“. Устройството e било изобретено от доктор Джордж Тейлър през 1869 г.
Бил предназначен, за да се бори с женската истерия, която смятали, че се лекува със сексуално удовлетворение.


Най-древният презерватив?
Смята се, че е изобретен в Древен Египет. Историците показват изображение на египетски мъж с нещо като презерватив на пениса. Намереното изображение се отнася за периода от 1350 или 1200 г.пр. Хр.
секс магазини, фламинго, sex shop, sex market, flamingo


Най-древният тампон?

Жените не са го използвали само в критичните дни. Древните египтянки дори са си слагали специални тампони, пропити със сок от акация, а по-бедните използвали тампони с по-малко естетически мирис.

Най-древният публичен дом?

Открит е на територията на Древна Гърция (Елада) през 549 г. пр. Хр. Появил се благодарение на великия законодетел и мъдрец Солон. Владетелят е решил, че този начин е твърде удачен да се пълни държавната хазна. А също така да накара бедните граждани да забравят за работата си.
sex video, clip, film, секс видео, клип, филм


Най-древният тест за бременност?


Появата му се споменава в Древен Египет. В документа, написан преди повече от 4 хиляди години, египетски лекар казва: „Пшеница и ечемик се смесват. Ежедневно жената трябва да пикае над него. След което се смесва с пясък и се засажда. Ако зърната пораснат, тя ще роди. Ако прорасте пшеница, ще се роди момче, ако прорасте ечемик, ще роди момиче. Ако нищо не прорасте, няма да роди“. Може да се каже, че са били доста напред, след като още тогава са предполагали какъв може да е полът на детето.

секс шоп, секс магазин, фламинго, sex shop, flamingo, bulgaria

Първият „девствен пояс“?

Тук всичко е сложно. Според една от версиите, най-старият такъв атрибут е бил създаден през 1388 г. Ползвал се е от жените при отсъствие на съпрузите им. Известно е още, че неговият първообраз се е състоял от два кожени колана, преплетени един през друг и закрепящи се на талията. В Древна Гърция са го ползвали, за да предпазва робините от нежелана бременност. Робовладелците чрез него спирали честите си налитания към тези жени, за да не губят работоспособността им.
запознаства, среща, купони, обяви, конкурси, секс списание, фламинго

Секс магазини?

Да, едно време е имало и... секс магазини. Миналата година перуански археолози откриха голям брой секс играчки по време на разкопки на един от древните градове на индианците, който сега е разположен на територията на Перу.

dnes.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Flamingo Ads

Related Posts with Thumbnails

Flamingo Ads