четвъртък, 22 юли 2010 г.

Нудизъм или натуризъм


Нудизъм

Нудизъм или натурализъм е практика на голото тяло, при която хората се движат необлечени в социални и обикновено в смесени полови групи. Специфично е за култури където това не е норма. Най-често се практикува на изолирани места, в страни където появата на публично място без дрехи е нелегално. Тези, които упражняват нудизъм са наречени нудисти или натуралисти.

В Европа, и във частност в Франция, нудист и натуралист нямат едно и също значение. Нудизмът е обикновена практика на поява на голи хора публично ( главно на плажа ). Натурализмът е много повече от обикновена практика . Той носи философско или етическо съдържание. Натуралистите не винаги искат да бъдат определяни като нудисти.

Докато някои вярват в голото съществуване, за други то винаги е сексуално свързано или противоречи на морала. Нудистите отхвърлят тези гледни точки спорейки, че нудизмът е нещо съвсем естествено. Те спорят, че голото тяло е чистата природна форма, поради причината, че всеки се ражда гол.


Нудизъм или натуризъм
sex  shop  flamingo, секс магазини фламинго
Нудизмът може да бъде практикуван в къщи и на открито. Типичните дейности са отпускане, слънчеви бани и спортуване, но някои нудисти също предпочитат да бъдат голи, работейки, винаги когато температурата и социалното положение го позволява. Съществуват такива, които избират да живеят постоянно сред нудисти. Такъв начин на живот е възможен в тъй наречените колонии на нудисти.

Нудистите вярват, че да бъдат голи не е срамно и, че голото тяло е нещо, което всеки притежава и трябва да цени. Основата за тази гледна точка има своите съвременни източници в серия на философски документи, които са публикувани в Германия в началото на 1900 г. и разглеждат отрицателното психологическо въздействие на същността - да мразиш тялото си - базирано на религиозни и извънредно отрицателни възгледи на обществото.

В традиционните виждания нудистът е дефиниран като човек, който търси организирана социална среда за да практикува философията на нудиста. Това обикновено е под формата на членство в клубове на нудисти с добре дефинирана система на поведение и социална структура. Те предлагат безопасна околна среда, която се предоставя благодарение на специални оборудвания- оградени плажове, които позволяват нудизмът да съществува без заплахата от наблюдение на аутсайдери, опитващи се да наблюдават с похотливи намерения ( да воайорстват).
секс   магазин, фламинго, sex shop, flamingo, bulgaria

Нудизъм или натуризъм
Нудизмът не се сръвнява с ексхибиционизма. Последователите на нудизма са хора, които се наслаждават от това да бъдат голи и не са заинтересувани от това, да видят голи тела (воайорство) или да бъдат видяни голи от други хора /ексхибиционизъм/.

Нудистите са привлечени от различни причини. Много от тях са убедени, че продължителното излагане на естествена околна среда, осъществено по-лесно чрез голота е полезно за здравето. Излагането на голото тяло на пряка слънчева светлина е благоприятно за набавянето на витамин Д.

С увеличаване случаите на заболяване от рак на кожата, кремовете за защита са част от културата на нудистите и това е една от техните често дискутирани теми.

Силни нудистки движения съществуват в Германия (наречени FKK - култура на свободното тяло). По-малки такива организации съществуват във Франция и Холандия, а също и в много други страни.

Нудизъм или натуризъмАсоциация със секс
Много хора, които не са нудисти вярват в това, че в тази социална група се стимулира сексуално пробуждане. Нудистите се противопоставят, твърдейки, че повече полово напрежение има в среди на присъстващи полу- голи тела, на басейна или на плажа, отколкото на места където се събират нудисти. Нудисти и нудистки организации поддържат и подсилват политика забраняваща практикуването на секс публично, а много нудистки общности се определят като семейно-ориентирани.

Правила при нудистите

Възможността от спонтанна ерекция е грижа, която е често цитирана от мъже, които се притесняват да практикуват нудизъм, но нудистите обикновено не смятат, че това е причина за избягване на техните места и дейности. Ерекцията е рядко срещана, защото околната среда на нудистът е несексуална. Някои нудисти смятат, че страхът от получаване на ерекция е фактор, който може да предотвратява спонтанни ерекции, виждане което е доказано медицински. При поява на ерекция, мъжът трябва да бъде прикрит- ще отиде да плува, или ще вземе душ докато тя отмине.

Някои нудисти смятат ,че е важно да сядат на кърпа всеки път когато сядат на стол, пейка или където и да е и обратното е проява на лоша етикеция. С цел неприкосновеност има забрана за фотография.

Други правила включват : забрана за домашни любимци, оръжия, силна музика и т.н. Тези политики варират между различните нудистки общности. Те държат новите посетители да бъдат осведомени за специфичните правила преди посещение.

Някои нудистки организации, в изискванията си, не допускат хора с пирсинги по тялото. Повечето приемат хора с всякакви особености на тялото, като на пример такива с хирургически белези, татуировки или интересно подстригана /липсваща/ коса. Много нудистки организации не позволяват присъствието на мъже непридружени от жени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Flamingo Ads

Related Posts with Thumbnails

Flamingo Ads